Seuraesittely


FC Loviisa on kaksikielinen jalkapalloseura Loviisan kaupungista. FC Loviisa on perustettu 1992 ja tuleva vuosi onkin juhlavuosi seuran täyttäessä 30 vuotta. FC:llä ollaan viime vuosina panostettu junioritoimintaan sekä valmentajien koulutukseen. Seurassa pyritään siihen, että kaikilla joukkueilla on koulutettu valmentaja sekä turvallinen ja kannustava ympäristö harjoitella.

Myös FC Loviisan edustusjoukkueet ovat piristyneet.  

Naiset nousivat v. 2019 kaudella Etelän  Kolmoseen. Sarja on osoittautunut oikeaksi. Sillä vuonna 2021  naiset sijoittuivat  viidenneksi  Kolmosen yläloppusarjassa. Futsalia naiset pelaavat Etelän Kakkosessa.

Tulevalle kaudelle miesten edustusjoukkue on entistä vahvempi. Monien mutkien kautta miehet saivat, kuin saivatkin paikan Etelän Nelosesta. Edustusjoukkueessa on myös pelaajamäärä lisääntynyt niin paljon, että kauteen lähdetään 2 joukkueelle. Kakkosjoukkueen pelatessa Etelän Kutosta. Futsalia miehet pelaavat Etelän Vitosessa.

Seuran kotikenttänä toimii Varuboden-Osla Areena. Vuonna  2016 valmistunut tekonurmikenttä on mahdollistanut jalkapalloharrastamisen entistä paremmin ympäri vuoden. Tämä on viime vuosina näkynyt harrastajamäärien kasvussa.


Image