FC Loviisan miehille komea voitto

27.6.2019


FC Loviisan miesten edustusjoukkue pelasi viime keskiviikkona Kaakkois-Suomen 4.divisioonan jalkapallo-ottelun Inkeroisten Purhaa vastaan. Loviisan keskuskentällä nähtiin vauhdikas ja tapahtumarikas taistelu.

Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Purha pisti pallon Loviisan verkkoon jo 7 minuutin kohdalla, mutta maalia edelsi paitsio. Hetken päästä Loviisa rakensi hienon paikan kun Rambo Toto syötti Henrik Nurmiselle, Henrik jatkoi Niko Oravalle, joka ampui hivenen yli.  FC oli hyvällä ilmeellä liikkeellä ja antoi jatkuvasti painetta vastustajalle.   

Maxim Makov karvasi vahvasti ja miltei onnistui maalin teossa. Hetki tästä ja Maxim syötteli Niko Oravan kanssa Purhan puolustuksen sekaisin, mutta veto aavistuksen ohi. Loviisa pelasi vahvaa peliä hyvällä ilmeellä, mutta myös Purha pääsi välillä vaarallisiin vastaiskuihin. FC:n maalilla Joni Perttilä oli vakuuttava ja esitti komeita torjuntoja.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Loviisalle siunaantui paikkoja kovan paineistuksen ansiosta. Henrik Nurminen tykitti Maxim Makovin keskityksen suoraan ilmasta kohti maalia, mutta veto vähän ohi. Vain hetki ja talvisin sabakentillä taituroiva Conny Lindblom pääsi läpi, mutta aivan ei pallo tietään maaliin löytänyt. Lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta 0-0.

Toisella jaksolla peli jatkui vauhdikkaana. Molemmilla joukkueella oli paikkansa, mutta maaleja ei vain syntynyt. Purhan maalitykki pääsi läpi, mutta FC:n Oskari Onnila pelasti varman maalin ja peli edelleen 0-0. Inkeroisten paine jatkui ja se saikin pallon maaliin, mutta tämäkin oli paitsiomaali. Purha protestoi ja keskittyminen herpaantui ja seuraavalla minuutilla nousi Henrik Nurminen vasenta laitaa, syötti keskelle Niko Oravalle joka ampui Loviisan 1-0 johtoon ajassa 71 minuuttia. 

Purha lamaantui ja vain kaksi minuuttia edellisestä ja nähtiin avausmaalin kopio. Tällä kertaa vasenta laitaa nousi Patrik Teittinen, joka syötti keskelle jälleen Niko Oravalle ja Niko ampui tilanteeksi 2-0. Vastustaja kuitenkin kokosi rivinsä ja iski kavennuksen kun peliä oli pelattu 76 minuuttia. Purhalla oli loistopaikka tasoittaakin, mutta maalissa Joni Perttilä oli liekeissä. Lopulta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla nousi Conny Lindblom vasenta laitaa, keskitti Henrik Nurmiselle ja FC:n kapteeni iski ottelun viimeiseksi jääneen osuman ja Loviisa voitti lukemin 3-1.

FC Loviisan miesten joukkueen alkukautena ei voittoja tullut, mutta nyt tuli toinen peräkkäin ja vielä sarjan kärkipään joukkueesta. Joukkueen valmentaja Joakim Forsström: 
- Me emme ole muuttaneet sinänsä mitään, mutta tekeminen on parantunut. Haluamme olla aggressiivisempia kuin vastustaja ja antaa koko ajan painetta. Olen todella ylpeä koko joukkueesta!, puhkui päävalmentaja tyytyväisenä. 

FC Loviisan miehet pelaavat lauantaina 6.7 Lappeenrannassa ja seuraava kotiottelu on lauantaina 13.7 jolloin FC kohtaa LuPo:n Luumäeltä Loviisan keskuskentällä klo 15.00

FC Loviisa - Purha 3-1 (0-0)(3-1)
Niko Orava (maalit ajassa 71' ja 73')
Henrik Nurminen (maali 90')
Joni Perttilä (mv)
Patrik Teittinen  
Rambo Toto  
Mikhail  Kirilichev   
Tony Muukkonen  
Rasmus Åminne
Alexander Smeds 
Maxim Makov
Conny Lindblom
Bille Siren (kentälle ajassa 46')  
Oskari Onnila (56')
Christiano Câmara Pinheiro (67')
Ahmadi Saifullah (88') 
Jose Vauhkonen (90+3')