E-pojat voitti RiPSin

27.9.2018


E-pojat voitti RiPSin

FC Loviisa ja Riihimäen Palloseura pelasivat E-poikien piirisarjaa keskiviikkona erinomaisen happirikkaan syyssään hellässä huomassa Varuboden Osla areenan viheriön iltavalaistuksessa. Erittäin tasainen ja dramaattisiakin vaiheita sisältänyt ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 (0-1) voittoon. Lukemat olisivat voineet yhtä lailla olla toisinkin päin, sillä RiPS:llä oli vähintään yhtä monta laadukasta maalipaikkaa kuin Äfceellä.

Vieraat siirtyivät avauspuoliajan viime hetkillä johtoon, kun nopea ja taitava kärki Elias Loppi laukoi pallon vastahyökkäyksen päätteeksi taitavasti takanurkkaan.

Toisella puoliajalla oli sitten kotijoukkueen vuoro onnistua. Tasoitus syntyi hieman onnekkaasti, kun Elvis Mickosin keskitys suuntautui maaliin vastustajan jalasta.

Voittomaalin Äfcee rakensi tyylikkäästi. Aron Antas ja tyttöjoukkueen vahvistus Josephine Starck pelasivat keskialueella maltilla ja taidolla pallon laitaan, josta Mickos tarjoili matalan keskityksen Kevin Kasténille, joka ajoitti juoksunsa oikea-aikaisesti ja liukui pallon maaliin.

Tämän jälkeen RiPS painosti vahvasti ja järjesti useita hässäköitä loviisalaisten maalin edustalle. Loistavan ottelun maalivahtina pelannut Iivari Kaasinen ja hyvin puolustaneet kenttäpelaajat onnistuivat kuitenkin estämään tasoituksen synnyn. Muutama minuutti ennen loppuvihellystä vierasjoukkue sai vielä oivan mahdollisuuden tasoitukseen, kun hyvin tuominnut pelinohjaaja Anton Salminen vihelsi loviisalaisrikkeen johdosta rangaistuspotkun. ”Pilkku” kolahti kuitenkin tolppaan ja siitä yli päätyviivan.

Loppuhetkillä molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Kotijoukkueen kaikki pelaajat onnistuivat. Edellä mainittujen lisäksi kärjessä Vertti Vuojärvi ja Alexander Hollmén esittivät pirteitä otteita. ”Axu” oli jo ensimmäisellä puoliajalla onnistua maalinteossa, mutta vastustajan maalivahdin oikea-aikainen vastaantulo esti osuman synnyn. Keskikentällä keskellä väläytteli taitojaan Einar Wickholm ja laidalla Rasmus Lund. Molemmat ovat kehittyneet huimasti loppukesän ja syksyn aikana.

E-pojat pelaavat piirisarjan päätösottelunsa 3.10., jolloin joukkue kohtaa Vantaalla KeiKa:n.