D-tytöt aloitti piirisarjan voitolla

10.8.2018

 

FC Loviisan kohtasi Itä-Hakkilan Kilvan D-tyttöjen piirisarjan kolmoslohkon ottelussa keskiviikkona Varuboden Osla areenalla. Syyskierroksen ensimmäinen  ottelu päättyi tasaisen väännön jälkeen kotijoukkueen niukkaan 2-1 (1-1) voittoon, kun Ada-Maria Salokannel jatkoi pallon verkkoon 10 minuuttia ennen päätösvihellystä kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelun alku oli IHK:n totaalista hallintaa. Se piti palloa ja esitti useita näyttäviä syöttökombinaatioita. 0-1 osuma tosin syntyi loviisalaisten suosiollisella avustuksella, mutta oli pelitapahtumiin nähden ansaittu.

Pikkuhiljaa kotijoukkuekin alkoi heräillä. Tiiti Kivimäki laukoi rangaistusalueen rajalta tasoituksen, kun avauspuoliaika läheni loppuaan. Näyttävän esityön teki Fia Lindholm.

Toisella puoliajalla kotijoukkue oli maalin verran parempi. Vierasjoukkue alkoi maalivahdista lähtien pelata pitkillä palloilla, jotka topparipari Salokannel ja Milla Bergström katkoivat hyvällä prosentilla.

Äfceellä oli muutama laadukas maalipaikka lisäosumiin, mutta tällä kertaa viimeistelystä puuttui laatu.

Kotijoukkueen näkyvin pelaaja oli jälleen kerran kapteeni Bergström, joka ottelu ottelulta on takalinjojen lukko ja avauspelaamisen johtohahmo. Valtavasti virtaa ja energiaa toi kentälle päästyään Suvi Peräkylä. Läheltä piti, ettei ”Supen” työmäärää palkittu maalin muodossa.

Ensimmäisen virallisen pelinsä pelannut Erika Broman esiintyi myös lupaavasti.

 

FC Loviisa-IHK 2-1 (1-1)

Maalit: Tiiti Kivimäki, Ada-Maria Salokannel