Fortum Tutorasiaa Fortum Cup joukkueiden valmentajille ja joukkueenjohtajille

9.8.2013

Hei Loviisan Fortum Cupin joukkueiden valmentajat ja joukkueenjohtajat


Palloliitto, Fortum ja FC Loviisa tarjoavat turnaukseen osallistuville joukkueille pelitapahtumatutoroinnin. Pelitapahtuman tutorointiaikataulu on saatu valmiiksi ja löydätte joukkueenne tutoroitavan pelin ja tutorin nimen exel –listasta.

 

Miten pelitapahtumien tutorointi toteutetaan

                                                                                                              

Tutor tulee tervehtimään joukkueen valmentajaa / valmennusryhmää hieman ennen ottelua. Tämän jälkeen tutor seuraa joukkueen pelitapahtuman. Pelin jälkeen toivomme, että valmentaja tai valmentajaryhmä antaisi loppuverryttelyn jonkin muun henkilön tehtäväksi ja varaisi noin 15- minuuttia aikaa keskusteluun pelitapahtumasta. Muutamissa peleissä tutorilla voi olla kaksi joukkuetta samaan aikaan seurannassa ja keskustelutapa sovitaan paikanpäällä.  

 

Keskustelussa käydään tiiviisti läpi tutorin huomioita pelin valmennuksellisista tapahtumista ennen ottelua ja ottelun aikana. Lisäksi tutor antaa lyhyesti palautetta joukkueenne pelillisistä vahvuuksista ja näkemyksen kehitettävistä pelillisistä ja taidollisista asioista. Isona pelillisenä teemana on tällä kaudella pelaajien pelin havainnointi ilman palloa ja pallollisena. Hyvin peliä lukeva pelaaja ehtii ennen muita! Tutorointituokion päätteeksi joukkueen taustat saavat Palloliiton oppaan, jossa on vinkkejä pelitapahtumaan.

 

Tavoitteena on auttaa valmentajia peliin valmistautumisessa ja pelin aikaisessa positiivisessa ohjaamisessa ja vuorovaikutuksessa pelaajien kanssa sekä löytämään hyvä roolijako joukkueen muiden valmentajien, toimihenkilöiden ja vanhempien kanssa.

 

Lisäksi tavoitteena on kiinnittää huomiota pelitapahtuman hyödyntämiseen pelaajien kehityksen tukija. Mitä pelaajat jo osaavat, mitä kannattaa jatkossa harjoitella?

 

Vanhemmat mukaan kehittämään lasten jalkapalloa

 

Turnauksessa on myös Fortum Tutor -teemateltta, jossa pelaajat saavat maksuttomia kaverikuvia ja mahdollisuuden voittaa kivoja palkintoja. Teltalla vanhemmat saavat oppaan, jossa on vinkkejä lasten jalkapalloharrastukseen liittyen. Vanhempia aktivoidaan kehittämään yhdessä lasten jalkapalloa ja pyydetään heitä vastaamaan vuoden pääkyselyyn. Vastaajat voivat voittaa lippuja Suomi – Espanja maaotteluun.

 

Vastaa futarilapsen vanhempana kyselyyn: http://www.fortumtutor.fi/palaute/


Lue lisää ohjelmasta osoitteessa www.fortumtutor.fi.


Jalkapalloterveisin

Marko Viitanen, Suomen Palloliitto, nuorisopäällikköFortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin vuonna 2009  yhdessä käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka tärkein tavoite on taata jokaiselle suomalaiselle jalkapallojuniorille osaava ja kannustava valmentaja.

Tutor on 5-12-vuotiaiden lasten valmentajan henkilökohtainen sparraaja. Hän auttaa valmentajaa kehittämään omia taitojaan. Jalkapalloilullisten taitojen lisäksi valmentaja saa tutorilta tukea lasten ohjaamisessa.

 

Fortum Tutor –ohjelma on palkittu Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n vuoden 2012 parhaana ruohonjuuritason kehitysohjelmana Euroopassa!

 

 

SUOMEN PALLOLIITTO
Marko Viitanen, nuorisopäällikkö
(09) 7421 5272, GSM 045 1393 800
faksi (09) 7421 5201
marko.viitanen@palloliitto.fi

FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND
Marko Viitanen, Youth Manager
+358 9 7421 5272, mobile +358 45 1393 800
fax +358 9 7421 5201
marko.viitanen@palloliitto.fi

Liitteet